Akadálymentesített oldal
Főoldal
« vissza

"Az orvosi rendelő és családi napközi épületének energetikai korszerűsítése Baksán" c. projekt


Baksa Község Önkormányzata elhatározta, hogy az önkormányzat tulajdonában levő építmény magas fenntartási (rezsi) költségeit csökkenteni szándékozik, valamint a megújuló energetikai rendszereket a településen belül elfogadottá teszi azáltal, hogy jó példával elől járva ilyen beruházást valósít meg.

A kedvezményezett neve: Baksa Község Önkormányzata
A projekt címe: Az orvosi rendelő és családi napközi épületének energetikai korszerűsítése Baksán
A szerződött támogatás összege: 31.529.000,- Ft
A projekt összköltsége: 33.492.345,- Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.31.
A projektazonosító száma: TOP-3.2.1-16-BA1-2018-00063
   
   
A projekt tartalmának bemutatása:
   
Baksa Község Önkormányzata elhatározta, hogy az önkormányzat tulajdonában levő orvosi rendelőjének és családi napközijének magas fenntartási (rezsi) költségeit csökkenteni szándékozik, valamint a megújuló energetikai rendszereket a településen belül elfogadottá teszi azáltal, hogy jó példával elől járva ilyen beruházást valósít meg. A projekt megvalósításával nagymértékű megtakarítás érhető el, ezáltal a települési önkormányzat egyéb más fontos területekre tud pénzeket átcsoportosítani – például szociális ellátásokra, munkahelyteremtésre, közösségi fejlesztésekre.
   
A projekt célja az önkormányzati tulajdonban levő önkormányzati épület (benne: orvosi rendelő és családi bölcsőde) energetikai korszerűsítése volt. A projekt keretében az épület határoló szerkezeteinek teljes szigetelését, valamint nyílászáróinak cseréjét végeztük el. A gépészeti rendszerek korszerűsítésének keretében új kazán került beépítésre az elavult fűtési rendszer helyére, valamint 4,0 kWp teljesítményű napelem telepítése történt meg. Az akadálymentesítést egy új rámpa, új bejárat és új vizesblokk kialakításával biztosítjuk.
   
A projekt megvalósulásának eredményeképpen az épület fosszilis energiaszükséglete minimalizálódik. Ezen túl csökken a széndioxid kibocsátás, valamint az egyéb üvegházhatású káros gázok és por. További hatása, hogy a lakosság megismeri az alternatív/megújuló energiát, energetikai rendszereket, azokkal szemben elfogadóvá válik, ezáltal a későbbiekben magán beruházásokat is végrehajtanak.
   
Az épület üzemeltetését Baksa Község Önkormányzata látja el. A szükséges műszaki továbbképzésekben az alkalmazottak részt vettek.
   
A beruházás megvalósításával, az előnyök és hatások megfelelő propagálásával elérhető a lakosság elégedettségének és elfogadásának növelése. Az ismeretek és tapasztalatok hatására a lakosság beruházási kedve is megnő az energetikai alkalmazások irányába. Ezen felül a károsanyag kibocsátásra gyakorolt jótékony hatás bemutatásával a környezettudatosság fejlesztése is elérhető. A szemléletformáló dokumentumok az Önkormányzat honlapjáról ingyenesen letölthetőek!
   
A projekt megvalósítása eredményeként jelentősen csökkent az épület fenntartási költsége, miközben mind az ott tartózkodók komfortérzete, mind az adott épület élettartama jelentősen növekedett.


« vissza

Baksa Község Önkormányzata
7834 Baksa, Petőfi u. 5.
Tel.: 72/211-630
baksakozseg@gmail.com
Magyar Falu Program
A honlap fejlesztője és tárhelyszolgáltatója:
EUNet 2000 Nonprofit Kft.
7632 Pécs, Megyeri út 72.
Telefon: 72/525-688
ugyintezes@eunet2000.hu