Akadálymentesített oldal
Főoldal
« vissza

"Az orvosi rendelő és családi napközi épületének energetikai korszerűsítése Baksán" c. projekt


Baksa Község Önkormányzata elhatározta, hogy az önkormányzat tulajdonában levő építmény magas fenntartási (rezsi) költségeit csökkenteni szándékozik, valamint a megújuló energetikai rendszereket a településen belül elfogadottá teszi azáltal, hogy jó példával elől járva ilyen beruházást valósít meg.

A kedvezményezett neve: Baksa Község Önkormányzata
A projekt címe: Az orvosi rendelő és családi napközi épületének energetikai korszerűsítése Baksán
A szerződött támogatás összege: 24.255.000,- Ft
A projekt összköltsége: 24.255.000,- Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.03.31.
A projektazonosító száma: TOP-3.2.1-16-BA1-2018-00063

A projekt tartalmának bemutatása:

Baksa Község Önkormányzata elhatározta, hogy az önkormányzat tulajdonában levő építmény magas fenntartási (rezsi) költségeit csökkenteni szándékozik, valamint a megújuló energetikai rendszereket a településen belül elfogadottá teszi azáltal, hogy jó példával elől járva ilyen beruházást valósít meg. A projekt megvalósításával nagymértékű megtakarítás érhető el, ezáltal a települési önkormányzat egyéb más fontos területekre tud pénzeket átcsoportosítani – például szociális ellátásokra, munkahelyteremtésre, közösségi fejlesztésekre.

A projekt célja az önkormányzati tulajdonban levő önkormányzati épület (benne: orvosi rendelő és családi bölcsőde) energetikai korszerűsítése. A projekt keretében az épület határoló szerkezeteinek teljes szigetelését, valamint nyílászáróinak cseréjét tervezzük. A gépészeti rendszerek korszerűsítésének keretében új kazán kerül beépítésre az elavult fűtési rendszer helyére, valamint 4,0 kWp teljesítményű napelem telepítése fog megtörténni. Az épület tetőszerkezete azbesztet tartalmaz, ezért a veszélyes anyag bontása, elszállítása, új szerkezet megépítése szükséges. Ezen felül betervezésre került a projektarányos akadálymentesítés megoldása is.

A projekt megvalósulásának eredményeképpen az épület fosszilis energiaszükséglete minimalizálódik. Ezen túl csökken a széndioxid kibocsátás, valamint az egyéb üvegházhatású káros gázok és por. További hatása, hogy a lakosság megismeri az alternatív/megújuló energiát, energetikai rendszereket, azokkal szemben elfogadóvá válik, ezáltal a későbbiekben magán beruházásokat is végrehajtanak.

Az épület üzemeltetését Baksa Község Önkormányzata fogja ellátni. A szükséges műszaki továbbképzésekben az alkalmazottak részt vesznek.

A beruházás megvalósításával, az előnyök és hatások megfelelő propagálásával elérhető a lakosság elégedettségének és elfogadásának növelése. Az ismeretek és tapasztalatok hatására a lakosság beruházási kedve is megnő az energetikai alkalmazások irányába. Ezen felül a károsanyag kibocsátásra gyakorolt jótékony hatás bemutatásával a környezettudatosság fejlesztése is elérhető.

A projekt megvalósítása eredményeként jelentősen csökken az épület fenntartási költsége, miközben mind az ott tartózkodók komfortérzete, mind az adott épület élettartama jelentősen növekszik.


« vissza

Baksa Község Önkormányzata
7834 Baksa, Petőfi u. 5.
Tel.: 72/211-630
baksakozseg@gmail.com
Magyar Falu Program
A honlap fejlesztője és tárhelyszolgáltatója:
EUNet 2000 Nonprofit Kft.
7632 Pécs, Megyeri út 72.
Telefon: 72/525-688
ugyintezes@eunet2000.hu