Akadálymentesített oldal
Főoldal
« vissza

Kedves Civil Barátunk!

Kedves Civil Barátunk!


A Pécsi Kistérségi Fejlesztő Egyesület hívja és várja a térség civil szervezeteit az alábbi időpontokban megrendezésre kerülő találkozókra, ahol mód van hasznos, új ismeretek szerzésére, a közösségek fejlesztésére, a térségi civil kapcsolatok erősítésére.
Az első találkozó időpontja 2015. október 10. Az induló workshop célja a közös tanulást támogató csapatépítés, a helyi társadalom összetartásának erősítését szolgáló módszerek, gyakorlatok megismerése, valós problémák feltárása.
A második találkozó időpontja 2015. október 24. Célja a civil közösségek szerepének tudatosítása, a helyi társadalom és gazdaságfejlesztésben. Belső erőforrások megismerése. Az érdekegyeztetés lehetséges fórumai, esetei, a döntéshozatal mechanizmusa a településfejlesztésben.
A harmadik találkozó időpontja 2015. november 07. Fókuszban a civil szervezetek kommunikációs kompetenciáinak fejlesztése áll.
A negyedik találkozó időpontja 2015. november 21. A nap folyamán a közösségi tervezés, a közösségi célok megjelenítésének fontossága, az ehhez szükséges érdekegyeztetés szerepe a fő téma.
Az ötödik találkozó időpontja 2015. december 05. A találkozó abban nyújt segítséget, hogy váljon méltó szóvivővé a szervezet bármely képviselője.
A hatodik találkozó időpontja 2015. december 12. Az együttlét során lehetőség lesz alapvető tárgyalástechnikai ismeretek szerzésére, tárgyalási trükkök és a konfliktusok hatékony kezelésének megismerésére.
A rendezvényeket követően 2016. első negyedévében konzultációkkal folytatjuk a helyi közösségi tervezést segítő módszerek alkalmazását, közösségi célok megfogalmazását, a célok megvalósulásához szükséges források elérhetőségének felkutatását.
JELENTKEZÉSI TUDNIVALÓK
A rendezvényen való részvétel természetesen ingyenes, mindössze egy előzetes regisztrációt kérünk e-mailben 2015. október 02-ig, hogy felkészülhessünk valamennyi vendégünk fogadására.
Kérjük, hogy a civilagora@gmail.com e-mail címre küldjék el jelentkezésüket megadva a saját (mint kapcsolattartó) és a képviselt civil szervezet nevét (ha van ilyen), valamint a programra jelentkezők számát.
Az előzetesen regisztráltakat (kapcsolattartókat) 2015. október 05-én tájékoztatjuk e-mailben a részletes programról és minden fontos tudnivalóról, de addig is informálódhatnak web-helyünkön, melynek címe: civilagora.blog.hu
Kellemes környezetben, jó programmal és nagy szeretettel várunk minden civil aktivistát függetlenül attól, hogy milyen területen működő civil szervezetet vagy közösséget képvisel.
Baráti üdvözlettel:
Metzing József
elnök

« vissza

Baksa Község Önkormányzata
7834 Baksa, Petőfi u. 5.
Tel.: 72/211-630
baksakozseg@gmail.com
Magyar Falu Program
A honlap fejlesztője és tárhelyszolgáltatója:
EUNet 2000 Nonprofit Kft.
7632 Pécs, Megyeri út 72.
Telefon: 72/525-688
ugyintezes@eunet2000.hu